LSS-boende

Kort om oss

Vivant Omsorg AB är ett företag som bedriver ett gruppbostad enligt 9§ p.9 LSS i Uppsala. Vi tillhör Vivant Assistans AB som med sina 12 års branscherfarenhet och över 100 anställda levererat mänskliga rättigheter i form av personlig assistans till sina kunder varje dag. Vi ser oss själva främst som en möjliggörare av vår visionen vilket är;

MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER GÄLLER FÖR ALLA, I ALLA TIDER.

En unik möjlighet att leva som andra

Vi förstår att det finns få saker som är viktigare än ditt älskade familjemedlems välbefinnande och
trygghet. Därför har vi på vårt omsorgsboende satt en hög standard för att erbjuda den bästa möjliga vård och omsorg för våra boenden.

I vårt boende är vi måna om att skapa en hemlik miljö där varje individ känner sig sedd och uppskattad. Vi fokuserar på att bygga starka relationer med våra boende och deras familjer för att skapa en känsla av gemenskap och enskildhet.

Vi strävar efter att göra varje dag meningsfull för våra boende genom att erbjuda aktiviteter och sociala evenemang som passar deras intressen och förmågor. Vi tror att det är viktigt att hjälpa våra boende att upprätthålla sin självständighet så mycket som möjligt, samtidigt som vi ser till att deras behov för medicinsk vård och stöd uppfylls.

Vivant gruppboende Magnolia är vår högspecialiserade gruppboende nischad till personer med NPF diagnoser. Vi finns till för de personer som har komplexa behov och där traditionella lösningar inte har fungerat. Vi har högspecialiserad personal med spetskunskap i NPF och vårt mål är att varje boende ska få en unik möjlighet att leva som andra.

Ett boende där alla kan skapa sig ett hem

Vivant gruppboende i Uppsala är belägen ett stenkast ifrån Årsta Torg i Uppsala. Torget erbjuder allt från vårdcentral, tandläkare, flertal förskolor, Livsmedelsbutik, apotek, restaurang och en hel del andra serviceutbud.
Det är lätt att ta sig till oss både med bil och med allmänna kommunikation. Boendet kommer att ha 6 stycken fullvärdiga lägenheter på ett plan kombinerat med gemensam allrum, kök, uteplats, förrådsutrymmen, tvättstuga, rullstolsförvaring och kontor. Lägenheterna har en yta på mellan 41 och 53 kvm och färgval samt material har noga valts för att se till att skapa en harmonisk miljö anpassad till den tilltänkta målgruppen.

Vår erfarenhet

Vår erfarenhet är att ett skräddarsydd innehåll och adekvat kompetens inom Autism och LSS-lagstiftningen möjliggör kontinuitet och förhindrar onödiga sammanbrott. Vi har omfattade erfarenhet av att tillförsäkra goda levnadsvillkor till enskilda med mycket krävande omvårdnadsbehov. Vi är specialister på uppdrag där sedvanliga insatser inte har fungerat och ett flertal sammanbrott har skett. Vår styrka ligger i vår förmåga att av finna kompetent och engagerad personal, sammansätta dedikerade arbetsgrupper och arbetsleda multidisciplinära arbetslag.

Hitta till oss

Från Uppsala Centralstation går det flera stadsbussar till gruppboendet. Resan tar ca. 15 min. Med bil från Stockholm centralstation tar du E4 mot Uppsala och åker av en avfart mot Årsta Torg och vidare mot boendet. Hela resan tar ca. 50 minuter

Vivant Gruppbostad Magnolia