Gruppbostad

En unik möjlighet att leva som alla andra

Magnolia gruppbostad i Uppsala är ett högspecialiserade gruppboende nischad till personer med NPF diagnoser. Vi finns till för de personer som har komplexa behov och där traditionella lösningar inte fungerar. Vi har högspecialiserad personal med spetskunskap i NPF och vårt mål är att varje boende ska få en unik möjlighet att leva som andra.

Ett boende där alla kan skapa sig ett hem

Vivant gruppboende i Uppsala är belägen ett stenkast ifrån Årsta Torg i Uppsala. Torget erbjuder allt från vårdcentral, tandläkare, flertal förskolor, Livsmedelsbutik, apotek, restaurang och en hel del andra serviceutbud.
Det är lätt att ta sig till oss både med bil och med allmänna kommunikation. Boendet har 6 stycken fullvärdiga lägenheter på ett plan kombinerat med gemensam allrum, kök, uteplats, förrådsutrymmen, tvättstuga, rullstols förvaring och kontor. Lägenheterna har en yta på mellan 41 och 53 kvm och färgval samt material har noga valts för att se till att skapa en harmonisk miljö anpassad till den tilltänkta målgruppen.

Vivants löfte

Vivant erbjuder dig mer än bara ett boende. Vi finns där när allt inte står rätt till och du verkligen behöver oss. Men vi är också med dig när allting är som vanligt. Vi är det rätta valet för den som söker ett LSS-boende med gedigen kompetens inom Npf. Dessutom har vi djupgående erfarenhet inom LSS och ett genuint engagemang och vilja att erbjuda människor med funktionsvariation goda levnadsvillkor.

Vi erbjuder bland annat

Utbildning

Vårat högspecialiserade arbetslag erbjuder omfattande utbildning inom olika metoder och har erfarenhet av att arbeta med personer med NPF diagnoser. Vi har ett utbildningsprogram med 30-tal utbildningar som erbjuds till vår personal.

Handledning

Personalen leds av erfarna handledare på plats i verksamheten. Verksamhetsledare med arbetsledare finns alltid tillgängliga för personalen.

Metodutveckling

Med hjälp av forskning utvecklas vår arbetssätt till att hitta bästa möjliga metod för de boenden. Utvärdering med hjälp av journal, genomförandeplan, metodutvärdering samt egna kontroller.

VAD SOM SÄRSKILJER OSS

Happy-plan

Vi har en certifierat Happy Coach som erbjuder varje boende en Happy-Plan. Våra boenden erbjuds en Happy-plan i samband med genomförande planen. Happy plan är en kompletterande del för boendenas vårdplaner vilket utgår ifrån individens egna styrkor, rädslor, mål och drömmar. Happy-plan görs med hjälp av 10 evidensbaserade strategier, genom dessa strategier och med noggrannhet samlad information från boendena, anhöriga och kontaktpersonerna erbjuds dessa som aktiviteter för boendenas välbefinnande där boenden själv bestämmer vilka aktiviteter som passar.

Modern IT system ACEUSS

Vi på Vivant Omsorg sätter ribban högt för oss, därför har vi skapat vår egen system som säkerställer att boendenas ärenden upprätthålls på ett ändamålsenlig sätt. Vi på Vivant omsorg lär oss av andras misstag och därmed utvecklat vår unika system som ser till att våra boenden får rätt stöd i rätt tid. Systemet underlättar för både boendena, anhöriga men även för biståndshandläggarna att följa och ta del av information gällande boenden. Aceuss är ett unik system som innehar och följer varje del av socialstyrelsen regelverk. Vi på Vivant Omsorg lovar inget vi inte kan genomföra, därmed en öppen organisation där vården kan följas dagligen genom Aceuss om man så önskar.

Tillgänglighet

Vi är medvetna att människor kan vara upptagna, men Vivant Omsorg ledning som personal är lätt tillgängliga för att svara på era frågor och funderingar. Ni får alltid svar från oss och kan nå oss oavsett tid på dygnet. Ni kan kontakta oss per epost, sms eller genom att ringa. Gruppbostadens telefon nummer fungerar som jour då det finns personal dygnet runt på boendet.

Resultat

Resultaten utvärderas och insatserna justeras därefter.