Gruppbostad

En unik möjlighet att leva som alla andra

Magnolia gruppbostad i Uppsala är ett högspecialiserade gruppboende nischad till personer med NPF diagnoser. Vi finns till för de personer som har komplexa behov och där traditionella lösningar inte fungerar. Vi har högspecialiserad personal med spetskunskap i NPF och vårt mål är att varje boende ska få en unik möjlighet att leva som andra.

Ett boende där alla kan skapa sig ett hem

Vivant gruppboende i Uppsala är belägen ett stenkast ifrån Årsta Torg i Uppsala. Torget erbjuder allt från vårdcentral, tandläkare, flertal förskolor, Livsmedelsbutik, apotek, restaurang och en hel del andra serviceutbud.
Det är lätt att ta sig till oss både med bil och med allmänna kommunikation. Boendet kommer att ha 6 stycken fullvärdiga lägenheter på ett plan kombinerat med gemensam allrum, kök, uteplats, förrådsutrymmen, tvättstuga, rullstolsförvaring och kontor. Lägenheterna har en yta på mellan 41 och 53 kvm och färgval samt material har noga valts för att se till att skapa en harmonisk miljö anpassad till den tilltänkta målgruppen.

Vivants löfte

Vivant erbjuder dig mer än bara ett boende. Vi finns där när allt inte står rätt till och du verkligen behöver oss. Men vi är också med dig när allting är som vanligt. Vi är det rätta valet för den som söker ett LSS-boende med gedigen kompetens inom Npf. Dessutom har vi djupgående erfarenhet inom LSS och ett genuint engagemang och vilja att erbjuda människor med funktionsvariation goda levnadsvillkor.

Vi erbjuder bland annat

Utbildning

Vårat högspecialiserade arbetslag erbjuder omfattande utbildning inom olika metoder och har erfarenhet av att arbeta med personer med NPF diagnoser. Vi har ett utbildningsprogram med 30-tal utbildningar som erbjuds till vår personal.

Handledning

Personalen leds av erfarna handledare på plats i verksamheten.

Metodutveckling

Med hjälp av forskning utvecklas vår arbetssätt till att hitta bästa möjliga metod för de boenden. Utvärdering med hjälp av journal, genomförandeplan, metodutvärdering samt egna kontroller.

Resultat

Resultaten utvärderas och insatserna justeras därefter.